Økologisk bomull -hva er det?

Skjermbilde 2017-10-26 kl. 14.41.53Vi hører ofte snakk om at klær er laget av økologisk bomull. Men hva er egentlig økologisk bomull og hvorfor er det så bra?

Ikke-økologisk bomull
«Vanlig» dyrket bomull dyrkes ved hjelp av kjemisk gjødsel og plantevernmidler (pesticider) for å unngå angrep fra insekter. Selv etter innhøsting vil det finnes spor av pesticider, kjemisk gjødsel og avløvingsmidler i bomullen. Ikke-økologisk bomull bruker omkring 16% av verdens insektmidler og 7% av alle sprøytemidler!

Mye bomull etterbehandles også med formaldehyd og andre kjemikalier for å beskytte den under transport eller i våte områder. Vi vet idag at formaldehyd kan være en direkte årsak til flere typer allergier.

Fargeprosessen for konvensjonell bomull kan være både giftig og farlig for miljøet. Sammen med såper og parfymer kan kjemikalier fra fargestoffer øke risikoen for allergi og eksem hos barn.

Økologisk bomull
Ingen giftige kjemikalier blir brukt ved dyrking av økologisk bomull.
Det ødelegger ikke jordsmonn. Økologisk landbruk har mindre utslipp til luft og bomullen, som er 80% vannet med regnvann, reduserer presset på lokale vannressurser. Da det ikke er brukt kjemikalier blir dessuten vannet renere og tryggere.

Når du kjøper økologisk bomull, investerer du i vannkonservering, renere luft, bedre jordsmonn og livsvilkår for bøndene. Sertifisert økologisk produksjon innebærer også mange etiske produksjonsprinsipper og mer rettferdig handel.

Mange av merkene vi fører har klær med økologisk bomull og vi er stolte over å ha leverandører som er opptatt av bærekraftig produksjon.
Fred`s World, Katvig, MeMini, FUB

Velger du økologisk bomull, så velger du det beste for barnet ditt og for miljøet ❤️

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s